Menu

OR-coaching

praktische en effectieve coaching van de OR

Je hebt de kennis in huis, maar slaagt er niet in om tot resultaten te komen. Je weet wat je wilt bereiken, maar loopt tegen obstakels aan. Je hebt het gevoel dat je niet verder komt. OR-coaching kan helpen.

coaching van de ondernemingsraad

OR-coaching is een actieve manier om jou en je mede OR-leden uit te nodigen het beste van jezelf in te zetten voor het ondernemingsraad-werk. Dit betekent dat elk individu zelf wensen tot verandering formuleert en ermee aan de slag gaat.

De coach stelt vragen, helpt de blinde vlekken te ontdekken en begeleidt je naar het afgesproken doel. De coach daagt uit tot dat beetje grensoverschrijdend gedrag. Zo wordt ervaren dat er meer mogelijk is dan gedacht.

patronen doorbreken in de ondernemingsraad

Samen wordt het ingesleten patroon ontdekt en geleerd dit te doorbreken. Coaching helpt om de gewenste verbetering tot iets van jezelf te maken. Dat geeft energie om een nieuwe weg in te slaan!

Hoe een OR-coaching bijvoorbeeld zou kunnen verlopen lees je in dit praktijkvoorbeeld.

“Sander heeft het proces bevorderd door op het proces te blijven focussen.”

OR-lid over de OR-heidagen voor Kragten

groepscoaching of individuele coaching voor ondernemingsraadsleden

De coaches van CT² combineren hun ervaring als coach met minimaal 10 jaar kennis van management, medezeggenschap en organisatie: OR-coaching. Bij CT² kan de ondernemingsraad terecht voor groepscoaching (voor de ondernemingsraad met of zonder de directie, het dagelijks bestuur, een vaste commissie of onderdeelcommissie) 
en voor individuele coaching, (voor jou als OR-lid, OR-voorzitter of Bestuurder).

coachingsessies voor de hele ondernemingsraad

Bij coaching van de ondernemingsraad wordt uitgegaan van coachingsessies van minimaal 2 uur en geen voorbereiding voor de coach  (in tegenstelling tot OR-Traningen).

OR-gids

Zelf de training van de ondernemingsraad maken? Een meer intensieve samenwerking  als OR-leden bij het maken en vormgeven van de training, die ook nog eens inzicht geeft in het eigen functioneren. Deze nieuwe vorm van training en begeleiding van OR-en noemen we de OR-gids.

Bij deze vorm van training treedt de OR-trainer / coach enkel op als facilitator van de training; de ondernemingsraad maakt zelf de inhoud en vorm.

In de voorbereiding is de trainer/facilitator een uur beschikbaar om te sparren via mail of telefoon. Op de dag zelf komt de trainer/facilitator naar de afgesproken locatie om de dag te begeleiden op basis van de bepaalde inhoud, zijn kennis en ervaring.

 

This is box title
Elma Harmans - CT2.nlNeem direct contact op voor een kosteloos oriënterend gesprek via het contactformulier of bel direct met assistent Elma Harmans op 040-2813128.

maak nu een afspraak

 

OR-coaching was last modified: mei 25th, 2017 by CoachSander
delen kan alleen door vermenigvuldigen
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print