Menu

training en begeleiding

Alle trainingen van CT² zijn maatwerk, zelfs bij open inschrijving. Met behulp van e-based vragen voorafgaand aan de training inventariseren we de verwachtingen en vragen van de deelnemers. Op basis daarvan maken we alle trainingen, ook als dat een open inschrijving is. 

de wensen van de groep

Daarnaast hebben de trainers en coaches van CT² altijd meer informatie, materiaal en vooral kennis bij de hand om op elke vraag of insteek tijdens de training in te springen. De training wordt zo zelfs tijdens de training zelf nog verder vorm en inhoud gegeven.

betrokken bij de groep, betrokken bij de deelnemers

Dit vraagt van de trainers een grote inzet en betrokkenheid bij de trainingsinhoud, maar vooral ook betrokkenheid bij de deelnemers. Deze methode vraagt bovendien om actief participerende deelnemers, voorafgaand, tijdens en na de training.

CT² verzorgt trainingen en begeleiding op verschillende onderwerpen en manieren, een kleine greep:

vragen?

Voor een een specifieke vraag kun je altijd hier terecht. Binnen 2 werkdagen krijg je antwoord.

training 'effectief vergaderen' ↓
In Nederland vergaderen we lang en veel; we polderen aardig door. Maar is het doelmatig, efficiënt, maar vooral nog: effectief? Graag komen wij langs om met enkele voorbeeld technieken en praktische tips de vergaderingen snel en helder te laten verlopen.

Niet alleen zijn dat dan tips voor de voorzitter van de vergadering, maar ook voor de deelnemers is er een verantwoording om goed en efficiënt te vergaderen. Maar beter vergaderen leer je niet door alleen maar tips & tricks te horen, het moet ook vooral gedaan worden… Daarom oefenen we met praktische voorbeelden, totdat de technieken een natuurlijk element van de vergadering zijn.

Zoals al onze trainingen zijn de trainingen of coaching op het gebied van beter vergaderen maatwerk. Niet alleen hebben wij graag een uitgebreide intake over de noodzaak voor en oorzaak van de vraag, maar wij inventariseren ook via e-based vragenlijsten de huidige status van de eindgebruiker van onze training en coaching. Alleen zo kunnen we een maatwerk training maken die werkt; een training die je verder brengt!

Meer informatie? Maak een afspraak of neem direct contact op. We helpen graag!

stel hier jouw effectief vergaderen vraag
training 'presenteren kun je leren' ↓
Wie een presentatie verzorgt, houdt in zekere zin een performance. Je wilt een boodschap overbrengen, dan vraag je aandacht. Je vraagt aandacht, dan moet je die aandacht ook verdienen.

Daarvoor heb je presentatietechnieken nodig en dat is te leren.

Als trainers hebben wij jarenlange ervaring met het boeien en aan ons binden van individuen en groepen, graag willen we jou dat ook leren. Dat begint met het helder hebben van het doel en de boodschap die over gebracht moet worden; wat wil je dat de mensen tegenover je onthouden, wat wil je dat ze na de presentatie weten? En dan hebben we het niet alleen over een goede en duidelijke Powerpoint presentatie, maar ook over de verbale maar vooral ook non-verbale communicatie.

Wist je dat 80% van de overgebrachte informatie voortkomt uit de non-verbale communicatie? Zoals al onze trainingen zijn de trainingen of coaching op het gebied van beter presenteren maatwerk.

Niet alleen hebben wij graag een uitgebreide intake over de noodzaak voor en oorzaak van de vraag, maar wij inventariseren ook via e-based vragenlijsten de huidige status van de eindgebruiker van onze training en coaching. Alleen zo kunnen we een maatwerk training maken die werkt; een training die je verder brengt!

Meer informatie? Maak een afspraak of neem direct contact op. We helpen graag!

stel hier jouw presentatie vraag

 

training 'creatiever creatief denken' ↓
Er doen veel misvattingen de ronde over creatief denken…

 • slechts enkelen zijn creatief (en ik dus niet)
 • het is zweverig en niet resultaatgericht (want we willen gewoon meteen doen)
 • past niet in onze cultuur (welke dat ook moge zijn)
 • we hebben het te druk (daar hebben we toch geen tijd voor)
 • we doen het al (we zijn al hartstikke creatief, we doen het gewoon meteen)

 

En zo zijn nog veel meer ‘idea-killers’ op te noemen… die niet helpen… Wat wel duidelijk uit onderzoeken gebleken is, is dat we graag makkelijk en eenvoudig denken, volgens de patronen die we al eerder gevolgd hebben.

Die gebaande paden zijn makkelijk en snel. Zo denken we. Echt creatief denken is wel degelijk te leren; bewust ontsporen leidt tot grandioze ideeën! We verzorgen graag een training of bijeenkomst over en met creatief denken.

Al onze trainingen of coaching zijn maatwerk. Niet alleen hebben wij graag een uitgebreide intake over de noodzaak vor en oorzaak van de vraag, maar wij inventariseren ook via e-based vragenlijsten de huidige status van de eindgebruiker van onze training en coaching. Alleen zo kunnen we een maatwerk training maken die werkt; een training die je verder brengt!

Meer informatie? Maak een afspraak of neem direct contact op. We helpen graag!

stel hier jouw ‘creatief denken’ vraag
training 'inleiding tot oplossingsgericht coachen' ↓
Wát is coachen nu eigenlijk en waarom (maar ook hoe) kan ik dat inzetten? Er is op allerlei terreinen en vlakken tegenwoordig sprake van ‘coachen’; het woord wordt te pas en te onpas gebruikt. In deze eendaagse maatwerktraining gaan we gezamenlijk verkennen wat nu eigenlijk coachen inhoudt en wat de methodiek ‘oplossingsgericht coachen’ nu precies inhoudt. Een dag speciaal voor niet-coaches. De dag staat in het teken van ‘coachen als vaardigheid’.

@CoachSander / Sander Vrugt van Keulen: “Oplossingsgericht coachen is mijn favoriete manier van coachen. Je gaat uit van de kennis en ervaring van de ander. Dat sluit altijd aan.”

Deze maatwerktraining ontstaat op basis van een individuele (e-based) intake waarmee de individuele leervragen in het programma verwerkt worden. Daarnaast wordt de aangeboden theoretische kennis ter plekke geoefend!

Aan het einde van de dag ben je als deelnemer in staat een ‘light-versie’ van oplossingsgericht coachen toe te passen om te oefenen in je omgeving. Een vervolgtraining behoort tot de mogelijkheden.

wat is oplossingsgericht coachen eigenlijk?

Je krijgt meer energie van het aandacht besteden aan het zoeken van manieren en oplossingen voor een probleem dan het focussen op het probleem en waar het nu precies vandaan komt of wat er de oorzaak van is. Dat is de essentie van oplossingsgericht coachen. De oorsprong van oplossingsgericht coachen ligt in oplossingsgerichte therapie. In de jaren ‘80 is dit ontwikkeld als antwoord op langdurende therapieën. De vijf uitgangspunten van oplossingsgericht coachen zijn eenvoudig:

 • stop met wat niet werk
 • doe meer van wat wel werkt
 • geen enkel probleem is altijd aanwezig
 • je hoeft de oorzaak niet te weten om de oplossing te vinden
 • de gecoachte weet de oplossing

De training wordt afgesloten met een individueel concreet actieplan: wat gaat ieder met de opgedane kennis en ervaring in zijn/haar eigen praktijk doen? Na het volgen van deze trainingsdag, bestaat de mogelijkheid van e-coaching door de trainer (telefonisch en via email).

stel hier jouw ‘oplossingsgericht denken’ vraag

 

kosten € 275 p.p. (excl. btw, incl. lunch/e-based intake vragenlijst/1 uur e-coaching door de trainer) 1 trainingsdag van van 09:00u. tot 17:00u.
inschrijven kan hier     |     Download de uitgebreide informatie bladen (PDF)
data: zie agenda

 

stel hier jouw vraag over training & begeleiding

 

trainingen die wij ook verzorgen:

 • time-management
 • oplossingsgericht werken
 • team-gericht werken (zelfsturend werken)
 • dagvoorzitterschap
 • groepsgesprekbegeleiding
 • OR-Trainingen
 • team coaching
training en begeleiding was last modified: juni 6th, 2016 by CoachSander
delen kan alleen door vermenigvuldigen
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print