Menu

OR-training en begeleiding

voor ondernemingsraden die meer willen bereiken

ondernemingsraad training, het hoe en wat

In onze visie is ‘medewerkersparticipatie’ belangrijk voor ieder bedrijf en iedere werknemer. De gekozen vorm van participatie moet daarbij goed aansluiten bij de organisatie; vaak handelt de ondernemingsraad op basis van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR), maar dat hoeft niet het enige uitgangspunt te zijn…

Voor ondernemingsraad cursus, heeft CT2 een uniek OR cursus-concept in Nederland: Alle OR-trainingen, bestaan uit een 3-stappenplan van voortraject, de OR-training en natraject.

de voordelen van een ondernemingsraad cursus

Het voortraject van de ondernemingsraad cursus, bestaat onder andere uit een vragenlijst waarbij de vele factoren die van invloed zijn op de OR-trainingen in kaart worden gebracht. Met die uitkomsten wordt de OR-training daadwerkelijk ‘op maat’ gemaakt. De ondernemingsraad training zelf is opgebouwd uit vooraf afgestemde onderdelen die nauw aansluiten bij de ondernemingsraad en de organisatie.

 

het vervolg na de OR-trainingen

Enige tijd na de ondernemingsraad cursus, als de ondernemingsraad het geleerde uit de OR-cursussen daadwerkelijk heeft kunnen toepassen, wordt er een evaluatiebijeenkomst (natraject) gehouden. De resultaten van deze evaluatie worden vervolgens vergeleken met de nul-meting. Daarmee is het resultaat van de OR-training daadwerkelijk ‘meetbaar’ geworden!

Naast OR-trainingen heeft CT2 nog diverse andere vormen van begeleiding speciaal voor ondernemingsraden; kijk eens in het menu boven.

“Sander volgt het proces en tempo van de groep, maar speelt ook goed in als het tempo te traag wordt of de aandacht verslapt.”

OR-lid over de begeleiding van de evaluatiebijeenkomst van de OR Zuidoost-Nederland van Koninklijke Kentalis

Hieronder de stappen in een ondernemingsraad maatwerktraining verder uitgelicht; klik op de titels voor meer informatie:

intake OR-training ↓
Je wilt graag een OR-Training die past bij jouw ondernemingsraad, jouw organisatie en jouw situatie. Neem daarvoor hier contact op om een afspraak te maken. In een kosteloos gesprek wordt gezamenlijk met de ondernemingsraad bepaald en verkend waar de ondernemingsraad tegen aanloopt en waar verbetering mogelijk is.

Gezamenlijk wordt er ook vastgesteld wat er past bij de ondernemingsraad en wat er nodig is. De trainer maakt graag in overleg een voorstel voor een ondernemingsraad training van één of meer dagen. Of het nu gaat om kennis over de Wet op de Ondernemingsraden, een reorganisatie of problemen binnen de ondernemingsraad. CT2 staat de ondernemingsraad graag deskundig bij in elke vorm van ondersteuning. Daarnaast kunt je op deze website veel informatie vinden zoals dit artikel over de werking van een OR adviesaanvraag of over een goed OR rendement.

“Door gedegen voorbereiding heeft Sander ons begeleid om ons doel te bereiken.”

OR-lid over de OR-training van The Greenery

CT2 biedt naast maatwerktrainingen voor de ondernemingsraad ook OR-coaching. Op basis van jarenlange ervaring staan onze trainers je graag bij.

Neem direct contact op voor een kosteloos oriënterend gesprek.

voortraject OR-training ↓
Het voortraject van de Ondernemingsraad cursus start met een intake met het dagelijks bestuur of de voltallige ondernemingsraad. Daarnaast raden wij vanuit CT2 ook aan, in overleg met de ondernemingsraad, dat de OR trainer een gesprek heeft met de Bestuurder van de ondernemingsraad. Zo krijgt de ondernemingsraad trainer een helder beeld van de organisatie en de medezeggenschap in de organisatie.

OR-cursus vragenlijst

Vervolgens wordt er speciaal voor elke ondernemingsraad een vragenlijst samengesteld, het opleidingbehoefte-onderzoek. Deze e-based vragenlijst heeft als doel diverse variabelen van de groep en de (leer-) behoefte in kaart te brengen. Een vragenlijst voorafgaand aan de ondernemingsraad training bestaat gewoonlijk uit:

  • – organisatieanalyse
  • – analyse van de ondernemingsraad
  • – leerstijlanalyse
  • – achtergronden met betrekking tot de doelstelling(en) van de OR-training

Hiermee gaat de vragenlijst verder dan ‘doelstellend’ zijn; het alleen vragen naar achtergrond, leerdoelen en beweegredenen om aan de ondernemingsraad-training deel te nemen.

NB de omvang en diepgang van het voor- en natraject zijn altijd gerelateerd aan de lengte van de OR-training.

Het voortraject van CT2 bij OR-trainingen is uniek in Nederland, neem direct contact op voor meer informatie!

de OR-training bij CT² ↓
Op basis van het uitgebreide voortraject is de OR-training voor de ondernemingsraad als een maatpak; exact voorbereid kan de trainer direct, samen met de groep, aan de slag.

Uiteraard is de trainer zeer ervaren en daardoor uiterst flexibel in wat zich tijdens de ondernemingsraad training kan voordoen aan vragen en interventies. Tijdens de OR-training is een belangrijke plaats ingeruimd voor instructie, oefening, presentaties en uitwis- seling.

Van de OR-leden wordt tijdens de ondernemingsraad cursus dan ook een actieve inbreng gevraagd. Op die manier komen de vaststellingen en afspraken het beste tot hun recht en kan de deelnemer het meeste leren. Onderwerpen die vaak voorkomen zijn: intern functioneren van de ondernemingsraad, vaardigheden, inhoudelijke onderwerpen, wet- en kennisonderwerpen, relaties / omgeving, werkwijze / waar sta je als ondernemingsraad en omgang met de bestuurder.

Aan het begin van de OR-cursus krijgt elke deelnemer een persoonlijk werkboek met inhoudelijke informatie over de OR-training en trainingsmateriaal. Elk werkboek bevat onder andere de (persoonlijke) resultaten van het voortraject. Het werkboek wordt gebruikt als werkmap tijdens, en als naslagwerk na de OR-training.

Bij een meerdaagse OR-training bestaat de eerste (en tweede) dag uit een ochtend-, middag- en avondprogramma (tot ongeveer 19.30 uur). De laatste dag bestaat uit een ochtend- en middagprogramma.

Afsluiting OR cursussen

Elke ondernemingsraad OR-training wordt afgesloten met het onderdeel ‘Names & Numbers’: over alle tijdens de OR-cursus gemaakte beslissingen worden afspraken gemaakt over wanneer het klaar moet zijn en wie zich daarvoor gaan inzetten.

natraject OR-training ↓
Enkele weken (uiterlijk twee tot drie maanden) na de OR-training vindt onder begeleiding van de trainer een terugkomdag plaats om het geleerde te toetsen aan de praktijk van alledag.

Tijdens dit dagdeel worden de resultaten van de ondernemingsraad cursus besproken en vergeleken met de resultaten van de individuele vragenlijsten en/of voorbereidingsopdracht. Er wordt dan ook met name gekeken naar de effectieve toepasbaarheid van de onderwerpen die behandeld zijn. Is het toe te passen en kan je er wat mee? Eventuele afspraken en afgesproken methoden uit de OR-cursussen worden doorgenomen en bekeken op effectiviteit in de praktijk. Aanvullende afspraken worden meteen besproken en gemaakt.

Naar aanleiding van deze bijeenkomst kan er door de trainer een evaluatierapport worden opgesteld over de effectiviteit van de OR-training, als de ondernemingsraad dat wenst. Dit evaluatierapport is in eerste instantie voor intern gebruik van de ondernemingsraad maar kan door de ondernemingsraad ook worden gebruikt als verslaglegging richting andere onderdelen van het bedrijf.

transfermatrix OR-training ↓
De werkwijze van CT2 grafisch weergegeven in een voorbeeld van een transfermatrix voor een ondernemingsraad training.

Deze website staat boordenvol informatie. Zo kun je veel informatie vinden over een OR adviesaanvraag of OR rendement maar ook over het kiezen van een OR-trainer. Buiten ondernemingsraden heb je natuurlijk ook andere teams in je organisatie, bij ons kun je ook terecht voor team coaching.

OR-training en begeleiding was last modified: mei 25th, 2017 by CoachSander
delen kan alleen door vermenigvuldigen
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print