Thuiswerken is niet meer weg te denken, ook niet na corona. Maar wat zijn de rechten en plichten van werkgevers en medewerkers als het gaat om vergoedingen en arbeidsomstandigheden? En hoe kan de ondernemingsraad hier invloed op uitoefenen?
blog
na corona: 5 niveaus van thuiswerken om straks uit te kiezen
Zonder coronamaatregelen zouden veel kantoormedewerkers nog gewoon op kantoor zitten. Nu werkt het merendeel thuis. Maar hoe willen we dat straks? In dit artikel zijn 5 niveaus van werken op afstand uitgewerkt.
de balans: een jaar OR-werk in Nederland tijdens corona
ervaringen en tips van 6 OR-expertsDe coronacrisis houdt langer aan en ondernemingsraden moeten zich hierop aanpassen, maar hoe doen zij dit? We hebben een aantal OR-experts gevraagd naar hun ervaringen bij/met meer dan 150 ondernemingsraden.
digitaal vergaderen: voors en tegens
door Sander Vrugt van Keulen, specialist non-hiërarchische groepsdynamiekDigitaal vergaderen is in deze tijden een ‘must’: we kunnen/mogen even niet anders. Maar wanneer is digitaal ook écht geschikt en wanneer is het toch beter om elkaar fysiek te ontmoeten?
de WHOA en de ondernemingsraad
door OR-trainer / financieel expert Rob Latten en advocaat Joost van MierloOp 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) ingegaan. Deze wet biedt een uitkomst om schulden van een organisatie te herfinancieren en faillissement te voorkomen. De ondernemingsraad kan hier een belangrijke rol in spelen.
een adviesaanvraag digitaal behandelen: 8 tips
door Sander Vrugt van Keulen, OR-coachDoor de lockdown zijn fysieke bijeenkomsten en overleggen even niet mogelijk. Maar we kunnen adviesaanvragen niet altijd uitstellen. Hoe kun je als Bestuurder en OR een adviestraject digitaal het beste aanpakken?