Motivatie is soms ver te zoeken

In mijn vorige blogpost had ik het er al kort over: motivatie. Dat is voor mij een lastig punt soms. En sinds november van het vorige jaar weet ik ook waardoor mijn motivatie soms ver te zoeken is.

Wat is dat toch?

Ja, wat is dat toch met die motivatie? Ik weet van mezelf dat ik veel ideeën heb en dat ik veel dingen leuk vind in het begin. Maar na een paar maanden begin ik dezelfde dingen saai te vinden. Ik heb uitdaging nodig, zo bleek ook uit het gesprek, continue uitdaging en afwisseling. Het zit in me dat ik mezelf ga vervelen na verloop van tijd. En ik moet me daarbij neerleggen. Van CoachSander heb ik geleerd dit niet te zien als een beperking, maar als een mogelijkheid. Mijn brede interesse en kennis maken dat ik een multidisciplinaire specialist ben die op veel verschillende gebieden kan opereren, maar ook diverse mensen van verschillende disciplines kan coördineren. Eigenlijk is dat best wel een goed punt, zeker nu ik ook weer op zoek ben naar werk.

Werk

Het geeft wel een enorme weerslag in mijn werk. Ik zal dus op zoek gaan naar een baan waarbij ik juist veel afwisseling heb. Een baan waarbij ik veel interessegebieden kan combineren en veel met mensen samen kan werken, maar wel mijn eigen verantwoordelijkheid heb. Wat ik me dan afvraag is of er wel zo’n baan is. En waar die baan dan is. En hoe ik daar dan kom. Als u het weet, dan nodig ik u graag uit dat hieronder in de comments te plaatsen.

Grenzen stellen

Om ook nog even terug te komen op het stellen van grenzen, zoals ik in mijn vorige blogartikel schreef, daar ben ik nog actief mee doorgegaan. En het heeft er ook toe geleid dat ik wat meer rust heb. Dat is al één stap in de goede richting en er volgen er zeker nog meer.

Disclaimer; ik ben gecoached door CoachSander, in ruil daarvoor schreef ik dit blogartikel.

Wil je dit delen? Doe dit dan hier:

    tags: , , , ,

    nog geen reacties

    Geef een reactie