Terug naar de basis – met gevoel

Ik heb het gedaan! Een eerste coachinggesprek met CoachSander in de Ruimte. Gehuld achter lange witte gordijnen, een oase van rust. Geen apparatuur, geen prikkels, echt terug naar de basis – met gevoel.

Gevoel. Het toverwoord. Als mens zijn we geneigd om beslissingen te nemen op ratio niveau. Dat is veilig en betrouwbaar, maar is dit altijd de juiste weg? Als het bijvoorbeeld aankomt op het vinden van een baan, wat is dan wijsheid? Is het beter om een vacaturetekst te beoordelen vanuit ‘het hoofd’ of vanuit ‘het hart’? Hier ging mijn eerste coachingsgesprek met CoachSander over.

Succesverhalen

Gedurende het gesprek ontstond er ruimte voor het vertellen van succesverhalen. Momenten in je leven waar je met grote tevredenheid op terug kunt kijken. Dingen die succesvol verlopen zijn. Zoals het vinden van een nieuwe woning in een ander dorp. Mijn vriend en ik waren niet direct op zoek naar iets anders, het kwam gewoon op ons pad. Door mijn gevoel te volgen, heb ik uiteindelijk met hem de knoop door gehakt om uit Uden te vertrekken en terug naar de basis te gaan. De rust die we nu hebben, geeft ons de ruimte om onze creativiteit en passie te volgen.

Vrijheid – flexibiliteit en ‘ertoe doen’

Op basis van dit succesverhaal raakten CoachSander en ik in gesprek over mijn zoektocht naar een baan. Ik vertelde in het kort wat ik allemaal al gedaan had en wat wel en niet heeft gewerkt. Ook analyseerden we twee sollicitatiegesprekken, waarbij de één succesvol was en de ander wat minder. Er werd mij gevraagd wat ik belangrijk vind in een baan, wat had ik gedurende mijn sollicitatiegesprekken verteld? Drie kernwaarden kwamen naar boven, te weten: vrijheid, flexibiliteit en ertoe doen.

Vervolgens stelde CoachSander mij de vraag of ik vacature teksten beoordeel op gevoel. Mijn antwoord was direct ‘nee’. Eigenlijk vreemd, omdat ik een gevoelsmens ben en ik al eerder succes heb geboekt, zowel privé als zakelijk. Tijd dus om het over een andere boeg te gooien en toekomstige vacatures anders te beoordelen. Dit werd ook meteen mijn opdracht voor het volgende gesprek. Bekijken of ik vacatures kan benaderen vanuit mijn gevoel en nadenken over een open sollicitatie aan het bedrijf waar ik jaren terug al had willen werken.

Een grote uitdaging! Ik heb er zin in!

Disclaimer; ik ben gecoached door CoachSander, in ruil daarvoor schreef ik dit blogartikel.

Wil je dit delen? Doe dit dan hier:

    tags: , , ,

    nog geen reacties

    Geef een reactie